J A D Ł O S P I S

JADŁOSPIS SZKOŁA JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE

 

J A D Ł O S P I S od  14.05 – 18.05.2018 r.

 

 

Poniedziałek 

 

Zupa serowo-cebulowa, placki ziemniaczane z cukrem i śmietaną, sok owocowy.

 

Wtorek

 

Rosół drobiowy z makaronem, potrawka z indyka, ryz gotowany, marchewka,  sok owocowy lub woda z cytryną.

 

 

Środa

Zupa z kalarepy, kotlet drobiowy z serem ( firmowy) ziemniaki duszone, surówka z kapusty pekińskiej, woda mineralna.

 

 Czwartek  

 

Zupa jarzynowa, kasza jęczmienna lub ziemniaki z sosem, gulasz wieprzowy smażony, sałatka z buraczków lub ogórek konserwowy,sok owocowy lub woda z cytryną.

 

Piątek 

 

Zupa kalafiorowa, ryba miruna smazona, ziemniaki duszone, surowka z kiszonej kapusty,  sok owocowy lub woda z cytryną,

J A D Ł O S P I S od  21.05 – 25.05.2018 r.

 

 

Poniedziałek 

 

Zupa pomidorowa z ryżem, naleśniki na mleku z serem i cukrem, sok owocowy.

 

Wtorek

 

Zupa ogórkowa, fasolka po bretońsku z bułką lub ziemniakami,   sok owocowy lub woda z cytryną.

 

 

Środa

Zupa grochowa, filet drobiowy panierowany, ziemniaki duszone, surówka z białej kapusty,  woda mineralna.

 

 Czwartek  

 

Karkówka smazona, ziemniaki z sosem, kapusta modra gotowana, sok owocowy lub woda z cytryną.

 

Piątek 

 

Zupa owocowa truskawkowa z makaronem, jajko sadzone, ziemniaki duszone, mizeria z świeżych ogórków,  sok owocowy lub woda z cytryną,

 

 

JADŁOSPIS  OD  DNIA  14.05.2018 r. – 18.05.2018 r.

Poniedziałek

Śniadanie -  kakao, herbata, bułka, chleb zwykły, razowy, masło, pasztet drobiowy, szynka drobiowa gotowana, filet z makreli w sosie pomidorowym, ser żółty, dżem,  papryka czerwona, ogórek zielony, sałata, marchewka.

Obiad –   zupa serowa, placki ziemniaczane z cukrem , sok owocowy

Podwieczorek –   owoc

Wtorek     

Śniadanie –  herbata z miodem i cytryną, płatki śniadaniowe, mleko, bułka, chleb zwykły i razowy, masło,  szynka gotowana drobiowa, ser żółty,  paprykarz szczeciński,  ogórek konserwowy, pomidor, sałata.

Obiad -  rosół drobiowy z makaronem, potrawka z indyka, ryż i marchewka gotowana, sok owocowy lub woda z miodem i cytryną.

Podwieczorek –  ciasto francuskie z jabłkiem

Środa

Śniadanie – herbata z miodem i cytryna, budyń śmietankowy na mleku,  serdelka na gorąco, ketchup, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, ser żółty, ser kanapkowy, dżem,  ogórek zielony,  marchewka, papryka czerwona żółta,  sałata.

Obiad –  zupa z kalarepy świeżej, kotlet drobiowy firmowy z serem, ziemniaki duszone, surówka z kapusty pekińskiej,woda mineralna.

Podwieczorek –   wafelek

Czwartek

Śniadanie –   herbata z miodem i cytryną,  bułka, chleb zwykły i razowy, masło, płatki śniadaniowe, mleko, pasztet drobiowy, jajko gotowane z majonezem,  szynka drobiowa gotowana, sałatka jarzynowa, ogórek zielony i konserwowy, sałata.

Obiad –   zupa jarzynowa, kasza jęczmienna lub ziemniaki gulasz wieprzowy duszony, sałatka z buraczków lub ogórek konserwowy,sok owocowy.

Podwieczorek –  owoc, chrupki kururydziane

Piątek  - 

Śniadanie – herbata z miodem i cytryną, kakao,  kaszka manna na mleku z sokiem, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, pasta jajeczna, jajko gotowane z majonezem, pasztet drobiowy, dżem,  nutella,  pomidor, ogórek zielony.

Obiad –  zupa kalafiorowa, ryba miruna smazona, ziemniaki duszone, surówka z kiszonej kapusty, sok owocowy lub woda mineralna. 

Podwieczorek –     owoc

 

 

JADŁOSPIS  OD  DNIA  21.05.2018 r. – 25.05.2018 r.

Poniedziałek

Śniadanie -  kakao, herbata, bułka, chleb zwykły, razowy, masło, pasztet drobiowy, szynka drobiowa gotowana, filet z makreli w sosie pomidorowym, ser żółty, dżem,  papryka czerwona, ogórek zielony, sałata, marchewka.

Obiad –   zupa pomidorowa, naleśniki na mleku z serem i cukrem,  sok owocowy

Podwieczorek –   owoc

 

Wtorek     

Śniadanie –  herbata z miodem i cytryną, płatki śniadaniowe, mleko, bułka, chleb zwykły i razowy, masło,  szynka gotowana drobiowa, ser żółty,  paprykarz szczeciński,  ogórek konserwowy, pomidor, sałata.

Obiad -  zupa ogórkowa, pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, makaron świderki, sok owocowy lub woda z miodem i cytryną.

Podwieczorek –  ciasto francuskie z jabłkiem

Środa

Śniadanie – herbata z miodem i cytryna, budyń śmietankowy na mleku,  serdelka na gorąco, ketchup, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, ser żółty, ser kanapkowy, dżem,  ogórek zielony,  marchewka, papryka czerwona żółta,  sałata.

Obiad –  zupa grochowa, filet drobiowy panierowany, ziemniaki duszone, surówka z białej kapusty,woda mineralna.

Podwieczorek –   wafelek

Czwartek

Śniadanie –   herbata z miodem i cytryną,  bułka, chleb zwykły i razowy, masło, płatki śniadaniowe, mleko, pasztet drobiowy, jajko gotowane z majonezem,  szynka drobiowa gotowana, sałatka jarzynowa, ogórek zielony i konserwowy, sałata.

Obiad –   zupa grysikowa, karkówka smazona, ziemniaki z sosem, kapusta modra gotowana,,sok owocowy.

Podwieczorek –  owoc, chrupki kururydziane

Piątek  - 

Śniadanie – herbata z miodem i cytryną, kakao,  kaszka manna na mleku z sokiem, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, pasta jajeczna, jajko gotowane z majonezem, pasztet drobiowy, dżem,  nutella,  pomidor, ogórek zielony.

Obiad –  zupa owocowa z truskawki, jajko sadzone, ziemniaki duszone, mizeria z świeżych ogórków, sok owocowy lub woda mineralna.