J A D Ł O S P I S

JADŁOSPIS SZKOŁA JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE

 

J A D Ł O S P I S od  12.11 – 16.11.2018 r.

 

 

Poniedziałek 

 

STOŁÓWKA  NIECZYNNA

 

Wtorek

 

Zupa barszcz czerwony z makaronem, naleśniki z serem, sok owocowy lub woda z cytryną.

 

 

Środa

Zupa ogórkowa, filet drobiowy panierowany, ziemniaki duszone, surówka z kapusty pekińskiej, woda mineralna.

 

 Czwartek  

 

Rosół drobiowy z makaronem, kurczak w potrawce ryż,marchewka z groszkiem gotowana, sok owocowy lub woda z cytryną.

 

Piątek 

 

Zupa serowo-cebulowa, ryba miru nasmażona, ziemniaki duszone, surówka z kapusty pekińskiej, sok owocowy.

 

 

 

J A D Ł O S P I S od  19.11 – 23.11.2018 r.

 

 

Poniedziałek 

 

Zupa z włoskiej kapusty, placki ziemniaczane z śmietaną i cukrem, sok owocowy lub woda z cytryną.

 

Wtorek

 

Zupa grochówka, makaron spaghetti w sosie serowym, mięso wieprzowe gotowane, bukiet warzyw gotowany, sok owocowy lub woda z cytryną.

 

 

Środa

Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet firmowy drobiowy, ziemniaki duszone, surówka warzywna, woda mineralna.

 

 Czwartek  

 

Zupa jarzynowa, kasza jęczmienna lub ziemniaki z sosem, gulasz wieprzowy smażony, sałatka z buraków, sok owocowy lub woda z cytryną.

 

Piątek 

 

Zupa owocowa z makaronem, jajko sadzone, ziemniaki duszone, surówka z marchwi i ananasa, sok owocowy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JADŁOSPIS  OD  DNIA  12.11.2018r. – 16.11.2018 r.

Poniedziałek

Śniadanie -

Obiad –    

Podwieczorek –

Wtorek

Śniadanie –  herbata z miodem i cytryną, płatki śniadaniowe, mleko,bułka, chleb zwykły i razowy, masło,  szynka gotowana drobiowa, ser żółty,  paprykarz szczeciński,  ogórek konserwowy, pomidor, sałata.

Obiad - zupa barszcz czerwony z makaronem, naleśniki z serem i cukrem, sok owocowy lub woda z miodem i cytryną.

Podwieczorek –  wafelek

Środa

Śniadanie –herbata z miodem i cytryna,budyń śmietankowy na mleku,serdelka na gorąco, ketchup, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, ser żółty, ser kanapkowy, dżem,  ogórek zielony,  marchewka, papryka czerwona żółta, sałata.

Obiad –zupa ogórkowa, filet drobiowy panierowany, ziemniaki duszone, surówka z kapusty pekińskiej ,woda mineralna.

Podwieczorek –   jogurt owocowy

Czwartek

Śniadanie – herbata z miodem i cytryną, bułka, masło, płatki śniadaniowe,mleko, jajko gotowane z majonezem, szynka gotowana, dżem, pomidor, ogórek konserwowy i zielony,

Obiad – rosół drobiowy z makaronem, kurczak w potrawce, ryż, marchewka z groszkiem gotowana, sok owocowy.

Podwieczorek – pączek serduszko

Piątek  - 

Śniadanie –herbata z miodem i cytryną, kakao,  kaszka manna na mleku z sokiem, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, pasta jajeczna, jajko gotowane z majonezem, pasztet drobiowy, dżem, nutella,  pomidor, ogórek zielony.

Obiad – zupa serowa, ryba miruna smażona, ziemniaki duszone, surówka z kiszonej kapusty, sok owocowy lub woda mineralna.

Podwieczorek – owoc

 

 

JADŁOSPIS  OD  DNIA  19.11.2018r. – 23.11.2018 r.

Poniedziałek

Śniadanie – kakao, herbata, chleb zwykly razowy, bułka, masło, pasztet wieprzowy, szynka gotowana, ser  zolty, dżem, ogórek konserwowy, jabłko, sałata, pomidor,

Obiad – kapuśniak z włoskiej kapusty, placki ziemniaczane z śmietaną i cukrem, sok owocowy lub woda z cytryną.   

Podwieczorek – jogurt owocowy

Wtorek

Śniadanie –  herbata z miodem i cytryną, płatki śniadaniowe, mleko,bułka, chleb zwykły i razowy, masło,  szynka gotowana drobiowa, ser żółty,  paprykarz szczeciński,  ogórek konserwowy, pomidor, sałata.

Obiad – zupa grochówka, makaron w sosie serowym, mięso wieprzowe gotowane, bukiet warzyw gotowany, sok owocowy lub woda z miodem i cytryną.

Podwieczorek –  wafelek

Środa

Śniadanie –herbata z miodem i cytryna,budyń śmietankowy na mleku,serdelka na gorąco, ketchup, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, ser żółty, ser kanapkowy, dżem,  ogórek zielony,  marchewka, papryka czerwona żółta, sałata.

Obiad –zupa pomidorowa z ryżem, kotlet firmowy drobiowy, ziemniaki duszone, surówka warzywna ,woda

Podwieczorek –   owoc, chrupki kukurydziane

Czwartek

Śniadanie – herbata z miodem i cytryną, bułka, masło, płatki śniadaniowe,mleko, jajko gotowane z majonezem, szynka gotowana, dżem, pomidor, ogórek konserwowy i zielony,

Obiad – zupa jarzynowa, kasza jęczmienna lub ziemniaki z sosem, gulasz wieprzowy smażony, sałatka z buraków, sok owocowy.

Podwieczorek – pączek serduszko

Piątek  - 

Śniadanie –herbata z miodem i cytryną, kakao,  kaszka manna na mleku z sokiem, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, pasta jajeczna, jajko gotowane z majonezem, pasztet drobiowy, dżem, nutella,  pomidor, ogórek zielony.

Obiad – zupa owocowa truskawkowa z makaronem, jajko sadzone, ziemniaki duszone, surówka z marchwi, sok owocowy lub woda mineralna.

Podwieczorek – owoc, wafelek