J A D Ł O S P I S

JADŁOSPIS SZKOŁA JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE

 

J A D Ł O S P I S od  13.05 – 17.05.2019 r.

 

 

Poniedziałek 

 

Zupa pomidorowa z makaronem, naleśniki z serem, sok owocowy lub woda z cytryną.

 

Wtorek

 

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, mortadela smażona lub kotlet szarpany, ziemniaki duszone, surówka z marchwi,  sok owocowy lub woda z cytryną.

 

 

Środa

Zupa rosół drobiowy makaronem, kurczak w potrawce, ryż groszek z marchewką gotowany, woda mineralna.

 

 Czwartek  

 

Zupa jarzynowa, kasza jęczmienna lub ziemniaki z sosem, gulasz wieprzowy smażony,  sok owocowy lub woda z cytryną.

 

Piątek 

 

Zupa ogórkowa, ryż na mleku cukrem i cynamonem, surówka z kiszonej kapusty, sok owocowy.

 

J A D Ł O S P I S od  20.05 – 24.05.2019 r.

 

 

Poniedziałek 

 

Zupa grochówka, placki ziemniaczane z śmietaną i cukrem, sok owocowy lub woda z cytryną.

 

Wtorek

 

Zupa fasolki szparagowej, makaron spaghetti z sosem carbonale,  sok owocowy lub woda z cytryną.

 

 

Środa

Zupa pomidorowa, pieczeń rzymska  ziemniaki duszone, surówka wielowarzywna, woda mineralna.

 

 Czwartek  

 

Zupa kapuśniak z świeżej kapusty, gulasz z indyka, ryż marchewka gotowana,  sok owocowy lub woda z cytryną.

 

Piątek 

 

Zupa serowo-cebulowa, jajko sadzone, ziemniaki duszone, sałata w śmietanie, sok owocowy.

 

 

 

 

J A D Ł O S P I S od  27.05 – 31.05.2019 r.

 

 

Poniedziałek 

 

Zupa kapuśniak zkiszonej kapusty, ziemniaki z twarogiem i cebulką, sok owocowy lub woda z cytryną.

 

Wtorek

 

Zupa kalafiorowa, makaron spaghetti z sosem pomidorowo-mięsnym,   sok owocowy lub woda z cytryną.

 

 

Środa

Zupa rosół z lanymi kluskami, karkówka smażona, pyzy na parze lub ziemniaki z sosem surówka z białej kapusty, woda mineralna.

 

 Czwartek  

 

Zupa ogórkowa, filet drobiowy panierowany, ziemniaki duszone, surówka wiosenna, sok owocowy lub woda z cytryną.

 

Piątek 

 

Zupa pomidorowa, ryba smażona, ziemniaki duszone, surówka z kiszonej kapusty, sok owocowy.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

JADŁOSPIS  OD  DNIA  13.05.2018r. – 17.05.2018 r.

Poniedziałek

Śniadanie – kakao, herbata, chleb zwykły i razowy, bułka,masło, pasztet drobiowy, szynka gotowana, ser żółty, dżem, ogórek zielony lub konserwowy, pomidor, sałata.

Obiad –   zupa pomidorowa z makaronem,naleśniki z serem,  sok owocowy lub woda z cytryną.

Podwieczorek – wafelek

Wtorek

Śniadanie –  herbata z miodem i cytryną, płatki śniadaniowe,mleko, bułka, chleb, masło, szynka gotowana, ser żółty, ogórek, pomidor, sałata.

Obiad -  zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, filet panierowany, ziemniaki duszone, surówka z marchwi,  sok owocowy lub woda z cytryną.

Podwieczorek – owoc, chrupki kukurydziane

Środa

Śniadanie –herbata z miodem i cytryna,budyń śmietankowy na mleku,serdelka na gorąco, ketchup, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, ser żółty, ser kanapkowy, dżem,  ogórek zielony,  marchewka, papryka czerwona żółta, sałata.

Obiad – rosół drobiowy z makaronem, kurczak w potrawce, ryż, marchewka z groszkiem gotowana, woda

Podwieczorek –   jogurt owocowy

Czwartek

Śniadanie – herbata z miodem i cytryną, bułka, masło, płatki śniadaniowe,mleko, jajko gotowane z majonezem, szynka gotowana, dżem, pomidor, ogórek konserwowy i zielony,

Obiad – zupa jarzynowa, kasza jęczmienna lub ziemniaki z sosem, gulasz wieprzowy smażony,surówka białej kapusty, sok owocowy.

Podwieczorek – pączek serduszko

Piątek  - 

Śniadanie –herbata z miodem i cytryną, kakao,  kaszka manna na mleku z sokiem, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, pasta jajeczna, jajko gotowane z majonezem, pasztet drobiowy, dżem, nutella,  pomidor, ogórek zielony.

Obiad – zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe z cukrem,sok owocowy lub woda mineralna.

Podwieczorek – owoc, wafelek

JADŁOSPIS  OD  DNIA  20.05.2018r. – 24.05.2018 r.

Poniedziałek

Śniadanie – kakao, herbata, chleb zwykły i razowy, bułka,masło, pasztet drobiowy, szynka gotowana, ser żółty, dżem, ogórek zielony lub konserwowy, pomidor, sałata.

Obiad –   zupa grochowa, placki ziemniaczane z cukrem, sok owocowy lub woda z cytryną.

Podwieczorek –  jogurt owocowy

Wtorek

Śniadanie –  herbata z miodem i cytryną, płatki śniadaniowe,mleko, bułka, chleb, masło, szynka gotowana, ser żółty, ogórek, pomidor, sałata.

Obiad -  zupa z fasolki szparagowej, makaron rurki z mięsem mielonym w sosie carbonale, sok owocowy lub woda z cytryną.

Podwieczorek – owoc, chrupki kukurydziane

Środa

Śniadanie –herbata z miodem i cytryna,budyń śmietankowy na mleku,serdelka na gorąco, ketchup, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, ser żółty, ser kanapkowy, dżem,  ogórek zielony,  marchewka, papryka czerwona żółta, sałata.

Obiad – zupa pomidorowa, pieczeń rzymska, ziemniaki duszone, surówka wielowarzywna, woda

Podwieczorek –   deserek montte

Czwartek

Śniadanie – herbata z miodem i cytryną, bułka, masło, płatki śniadaniowe,mleko, jajko gotowane z majonezem, szynka gotowana, dżem, pomidor, ogórek konserwowy i zielony,

Obiad – zupa kapuśniak z białej kapusty, gulasz z indyka, ryż,marchewka gotowana, sok owocowy.

Podwieczorek – pączek serduszko

Piątek  - 

Śniadanie –herbata z miodem i cytryną, kakao,  kaszka manna na mleku z sokiem, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, pasta jajeczna, jajko gotowane z majonezem, pasztet drobiowy, dżem, nutella,  pomidor, ogórek zielony.

Obiad – zupa serowa, jajko sadzone, ziemniaki duszone, sałata w śmietanie,,sok owocowy lub woda mineralna.

Podwieczorek – owoc, wafelek

 

JADŁOSPIS  OD  DNIA  27.05.2018r. – 31.05.2018 r.

Poniedziałek

Śniadanie – kakao, herbata, chleb zwykły i razowy, bułka,masło, pasztet drobiowy, szynka gotowana, ser żółty, dżem, ogórek zielony lub konserwowy, pomidor, sałata.

Obiad –   zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, ziemniaki z twarogiem, sok owocowy lub woda z cytryną.

Podwieczorek –  jogurt owocowy

Wtorek

Śniadanie –  herbata z miodem i cytryną, płatki śniadaniowe,mleko, bułka, chleb, masło, szynka gotowana, ser żółty, ogórek, pomidor, sałata.

Obiad -  zupa kalafiorowa, makaron świderki z mięsem mielonym,  sok owocowy lub woda z cytryną.

Podwieczorek – owoc, chrupki kukurydziane

Środa

Śniadanie –herbata z miodem i cytryna,budyń śmietankowy na mleku,serdelka na gorąco, ketchup, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, ser żółty, ser kanapkowy, dżem,  ogórek zielony,  marchewka, papryka czerwona żółta, sałata.

Obiad – zupa rosołowa zlanymi kluskami, pyzy na parze  lub ziemniaki z sosem, karkówka smażona, surówka z białej kapusty, woda

Podwieczorek –   deserek montte

Czwartek

Śniadanie – herbata z miodem i cytryną, bułka, masło, płatki śniadaniowe,mleko, jajko gotowane z majonezem, szynka gotowana, dżem, pomidor, ogórek konserwowy i zielony,

Obiad – zupa ogórkowa, filet drobiowy panierowany, ziemniaki duszone, surówka wiosenna, sok owocowy.

Podwieczorek – pączek serduszko

Piątek  - 

Śniadanie –herbata z miodem i cytryną, kakao,  kaszka manna na mleku z sokiem, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, pasta jajeczna, jajko gotowane z majonezem, pasztet drobiowy, dżem, nutella,  pomidor, ogórek zielony.

Obiad – zupa pomidorowa, ryba smażona ziemniaki duszone, surówka z kiszonej kapusty,sok owocowy lub woda mineralna.

Podwieczorek – owoc, wafelek