J A D Ł O S P I S

JADŁOSPIS SZKOŁA JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE

J A D Ł O S P I S od  18.06 – 22.06.2018 r.

 

 

Poniedziałek 

 

Zupa kalafiorowa, makaron spaghetti z sosem pomidorowo-mięsnym, sok owocowy.

 

Wtorek

 

Rosół drobiowy z makaronem, udko smażone, ziemniaki duszone, surowka z białej kapusty, sok owocowy lub woda z cytryną.

 

 

Środa

Zupa serowo-cebulowa, bigos z świeżej i kiszonej kapusty z kiełbasą wieprzową, ziemniaki lub bułka, kapusta modra gotowana,  woda mineralna.

 

 Czwartek  

 

STOŁOWKA  NIECZYNNA

 

Piątek 

 

STOŁOWKA  NIECZYNNA

 

 

ŻYCZYMY   WSZYSTKIM  SŁONECZNYCH  UDANYCH  WAKACJI.

 

JADŁOSPIS  OD  DNIA  18.06.2018 r. – 22.06.2018 r.

Poniedziałek

Śniadanie -  kakao, herbata, bułka, chleb zwykły, razowy, masło, pasztet drobiowy, szynka drobiowa gotowana, filet z makreli w sosie pomidorowym, ser żółty, dżem,  papryka czerwona, ogórek zielony, sałata, marchewka.

Obiad –   zupa kalafiorowa, makaron świderki z sosem pomidorowo-mięsnym, sok owocowy

Podwieczorek –   ciasto francuskie z jabłkiem

Wtorek     

Śniadanie –  herbata z miodem i cytryną, płatki śniadaniowe, mleko, bułka, chleb zwykły i razowy, masło,  szynka gotowana drobiowa, ser żółty,  paprykarz szczeciński,  ogórek konserwowy, pomidor, sałata.

Obiad -  rosół z kury z makaronem, udko drobiowe smażone, ziemniaki duszone, surówka z białej kapusty, sok owocowy lub woda z miodem i cytryną.

Podwieczorek –  owoc

Środa

Śniadanie – herbata z miodem i cytryna, budyń śmietankowy na mleku,  serdelek na gorąco, ketchup, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, ser żółty, ser kanapkowy, dżem,  ogórek zielony,  marchewka, papryka czerwona żółta,  sałata.

Obiad –  zupa serowa, bigos z świeżej i kiszonej kapusty, ziemniaki lub bułka,woda mineralna.

Podwieczorek –   wafelek

Czwartek

Śniadanie –   herbata z miodem i cytryną,  bułka, chleb zwykły i razowy, masło, płatki śniadaniowe, mleko, pasztet drobiowy, jajko gotowane z majonezem,  szynka drobiowa gotowana, sałatka jarzynowa, ogórek zielony i konserwowy, sałata.

Obiad –   zupa krupnik, filet drobiowy panierowany, ziemniaki duszone, kapusta modra gotowana, sok owocowy.

Podwieczorek –  ciasto

Piątek  - 

Śniadanie – herbata z miodem i cytryną, kakao,  kaszka manna na mleku z sokiem, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, pasta jajeczna, jajko gotowane z majonezem, pasztet drobiowy, dżem,  nutella,  pomidor, ogórek zielony.

Obiad –  pomidorowa z ryżem, placki ziemniaczane z śmietaną i cukrem, sok owocowy lub woda mineralna. 

Podwieczorek –     owoc