J A D Ł O S P I S

JADŁOSPIS SZKOŁA JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE

 

J A D Ł O S P I S od  05.01 – 19.01.2018 r.

 Poniedziałek 

 

Zupa grochówka, krokiety z mięsem lub kapustą i grzybami, ziemniaki duszone, surowka z białej kapusty z czosnkiem lub pizzerka z pieczarkami i żółtym serem, ketchup, sok owocowy lub woda mineralna z miodem i cytryną.

 

Wtorek

 

Zupa kalafiorowa, pieczeń rzymska wieprzowo-drobiowa,ziemniaki z sosem, surówka z marchwi, jabłek i ananasa, sok owocowy lub woda mineralna z miodem i cytryną.

 

 

Środa

Gulasz wieprzowy duszony, kasza jęczmienna lub ziemniaki z sosem, sałatka z buraczków, woda mineralna.

 

 Czwartek  

 

Zupa krupnik, filet drobiowy panierowany, ziemniaki duszone, surowka z białej kapusty, sok owocowy lub woda z cytryną.

 

Piątek 

 

Zupa serowo-cebulowa, ryba miruna smażona, ziemniaki duszone, surówka z kiszonej kapusty, sok owocowy lub woda z cytryną.

 

JADŁOSPIS  OD  DNIA  15.01.2018 r. – 19.01.2018 r.

 

Poniedziałek

Śniadanie -  kakao, herbata, bułka, chleb zwykły, razowy, masło, pasztet drobiowy, szynka drobiowa gotowana, filet z makreli w sosie pomidorowym, ser żółty, dżem,  papryka czerwona, marchewka, sałata, ogórek zielony.

Obiad –   zupa grochowa, racuchy drożdżowe z cukrem pudrem,  sok owocowy.

Podwieczorek –   jogurt

Wtorek     

Śniadanie –  herbata z miodem i cytryną, płatki śniadaniowe, mleko, bułka, chleb zwykły i razowy, masło,  szynka gotowana drobiowa, ser żółty,  paprykarz szczeciński,  ogórek konserwowy, papryka czerwona,  żółta, czerwona, pomidor, sałata, rzodkiewka,

Obiad -  zupa kalafiorowa, pieczeń rzymska drobiowo-wieprzowa, ziemniaki, surówka z marchwi, jabłka i ananasa, sok owocowy lub woda z miodem i cytryną.

Podwieczorek –  pączek serduszko

Środa

Śniadanie – herbata z miodem i cytryna, budyń śmietankowy na mleku,  serdelka na gorąco, ketchup, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, ser żółty, ser kanapkowy, dżem,  ogórek zielony,  marchewka, papryka czerwona żółta,  sałata.

Obiad –  zupa jarzynowa, gulasz wieprzowo-drobiowy, kasza jęczmienna lub ziemniaki z sosem, ogórek konserwowy, woda mineralna.

Podwieczorek –   owoc

Czwartek

Śniadanie –   herbata z miodem i cytryną,  bułka, chleb zwykły i razowy, masło, płatki śniadaniowe, mleko, pasztet drobiowy, jajko gotowane z majonezem,  szynka drobiowa gotowana, sałatka z  pomidorów w śmietanie, ogórek zielony i konserwowy, sałata.

Obiad –   zupa krupnik, filet drobiowy panierowany, ziemniaki duszone, surówka z białej kapusty, sok owocowy.

Podwieczorek –  owoc, chrupki kukurydziane

Piątek  - 

Śniadanie – herbata z miodem i cytryną, kakao,  kaszka manna na mleku z sokiem, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, pasta jajeczna, jajko gotowane z majonezem, pasztet drobiowy, dżem,  nutella,  pomidor, ogórek zielony.

Obiad –  zupa serowa, ryba miruna smażona, ziemniaki duszone, surówka z kiszonbej kapusty, sok owocowy lub woda mineralna. 

Podwieczorek –     owoc