J A D Ł O S P I S

JADŁOSPIS SZKOŁA JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE

 

J A D Ł O S P I S od 15.05 – 19.05.2017 r.

 

 

Poniedziałek 

 

Zupa pomidorowa z makaronem kolanko, schab wieprzowy gotowany w sosie śmietankowym, ryż gotowany,  mini marchewka, sok owocowy lub woda z miodem i cytryną.

 

Wtorek

 

Zupa serowo-cebulowa, kotlet mielony drobiowy smażony, ziemniaki duszone, surówka z selera, pory, marchwi i rodzynek,  sok owocowy lub woda mineralna z miodem i cytryną.

 

Środa

 

Karkówka wieprzowa duszona, pyzy na parze lub ziemniaki z sosem, surówka z białej kapusty,   woda mineralna z miodem i cytryną lub sok owocowy.

 

 Czwartek   

 

Zupa krupnik, kotlet firmowy drobiowy, ziemniaki duszone, surówka z marchwi, jabłka i ananasa,  woda mineralna lub sok owocowy.

 

Piątek 

 

Zupa owocowa truskawkowa z makaronem, ryba miruna smażona, ziemniaki duszone, surówka z kiszonej kapusty, woda mineralna z miodem i cytryną lub sok owocowy.

 

JADŁOSPIS  OD  DNIA  15.05.2017r- 19 .05.2017 r

Poniedziałek

Śniadanie -  kakao, herbata, bułka, chleb zwykły, razowy, masło, pasztet drobiowy, szynka drobiowa gotowana, ser żółty, papryka czerwona, rzodkiewka, ogórek zielony.

Obiad –   zupa pomidorowa z makaronem kolanko, ryż gotowany, schab wieprzowy gotowany, mini marchewka,  sok owocowy lub woda z miodem i cytryną.

Podwieczorek –   serduszko pączek

Wtorek     

Śniadanie –  herbata z miodem i cytryną, płatki śniadaniowe, mleko, bułka, chleb zwykły i razowy, masło,  szynka gotowana drobiowa, ser żółty,  paprykarz szczeciński,  ogórek konserwowy i zielony, papryka czerwona,  żółta, czerwona, pomidor, sałata.

Obiad –  zupa serowo-cebulowa, kotlet z mięsa mielonego drobiowego, ziemniaki duszone, surówka z marchwi, pory, selera i rodzynek,    sok owocowy lub woda z miodem i cytryną.

Podwieczorek –  mleczko czekoladowe

Środa

Śniadanie – herbata z miodem i cytryna, kakao, serdelka na gorąco, ketchup, musztarda, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, ser żółty, ser kanapkowy, dżem,  ogórek zielony,  marchewka, papryka czerwona żółta, sałata.

Obiad –  rosół drobiowy z makaronem, karkówka wieprzowa smażona, pyzy na parze lub ziemniaki z sosem, surówka z białej kapusty,   sok owocowy lub woda mineralna.

Podwieczorek –   owoc

Czwartek

Śniadanie –   herbata z miodem i cytryną,  bułka, chleb zwykły i razowy, masło, płatki śniadaniowe, mleko, pasztet drobiowy, jajko gotowane z majonezem,  szynka drobiowa gotowana, rzodkiewka,  pomidor, ogórek zielony i konserwowy, sałata.

Obiad –   zupa krupnik, kotlet firmowy ( drobiowy) ziemniaki duszone, surówka z marchwi, jabłek i ananasa,  sok owocowy lub woda mineralna z cytryną.

Podwieczorek –  deserek Montte

Piątek  - 

Śniadanie – kakao, herbata z miodem i cytryną, bułka, chleb zwykły i razowy, masło, ser żółty,   pasztet drobiowy ,krem czekoladowy nutella,  pasta jajeczna, paprykarz szczeciński, makrela w sosie pomidorowym, pomidor, ogórek, marchewka.

Obiad –    zupa owocowa z makaronem, ryba miruna smażona, ziemniaki duszone, surówka z kiszonej kapusty, sok owocowy lub woda mineralna.

Podwieczorek –   owoc, chrupki kukurydziane