J A D Ł O S P I S

JADŁOSPIS SZKOŁA JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE

J A D Ł O S P I S od  10.09 – 14.09.2018 r.

 

 

Poniedziałek 

 

Zupa ogórkowa, placki ziemniaczane z cukrem i śmietaną, sok owocowy.

 

Wtorek

 

Zupa serowo-cebulowa, makaron spaghetti z sosem pomidorowo-mięsnym, sok owocowy lub woda z cytryną.

 

 

Środa

Zupa grochówka, karkówka smazona wieprzowa, pyzy na parze lub ziemniaki, surowka z modrej kapusty,  woda mineralna.

 

 Czwartek  

 

Zupa jarzynowa, udko drobiowe smażone, ziemniaki duszone, surówka z białej kapusty, sok owocowy lub woda z cytryna.

 

Piątek 

 

Zupa owocowa z makaronem, jajko sadzone, ziemniaki duszone, mizeria z ogórków, sok owocowy lub woda mineralna.

 

JADŁOSPIS  OD  DNIA  10.06.2018 r. – 14.06.2018 r.

Poniedziałek

Śniadanie -  kakao, herbata, bułka, chleb zwykły, razowy, masło, pasztet drobiowy, szynka drobiowa gotowana, filet z makreli w sosie pomidorowym, ser żółty, dżem,  papryka czerwona, ogórek zielony, sałata, marchewka.

Obiad –   rosół ogórkowa, placki ziemniaczane z cukrem i śmietaną,sok owocowy

Podwieczorek –   owoc

Wtorek     

Śniadanie –  herbata z miodem i cytryną, płatki śniadaniowe, mleko, bułka, chleb zwykły i razowy, masło,  szynka gotowana drobiowa, ser żółty,  paprykarz szczeciński,  ogórek konserwowy, pomidor, sałata.

Obiad -  zupa serowa, makaron świderki z sosem pomidorowo-mięsnym, sok owocowy lub woda z miodem i cytryną.

Podwieczorek –  wafelek

Środa

Śniadanie – herbata z miodem i cytryna, budyń śmietankowy na mleku, serdelka na gorąco, ketchup, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, ser żółty, ser kanapkowy, dżem,  ogórek zielony,  marchewka, papryka czerwona żółta,  sałata.

Obiad –  zupa grochówka, pyzy na parze lub ziemniaki karkówka smazona, surowka z modrej kapusty,woda mineralna.

Podwieczorek –   jogurt owocowy

Czwartek

Śniadanie –   herbata z miodem i cytryną,  bułka, chleb zwykły i razowy, masło, płatki śniadaniowe, mleko, pasztet drobiowy, jajko gotowane z majonezem,  szynka drobiowa gotowana, sałatka jarzynowa, ogórek zielony i konserwowy, sałata.

Obiad –   zupa jarzynowa, udko drobiowe smażone, ziemniaki duszone, surowka zx białej kapusty, sok owocowy.

Podwieczorek –  owoc + chrupki kukurydziane

Piątek  - 

Śniadanie – herbata z miodem i cytryną, kakao,  kaszka manna na mleku z sokiem, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, pasta jajeczna, jajko gotowane z majonezem, pasztet drobiowy, dżem,  nutella,  pomidor, ogórek zielony.

Obiad –  zupa owocowa z makaronem, jajko sadzone, ziemniaki duszone, mizeria z ogórków, sok owocowy lub woda mineralna. 

Podwieczorek –     pączek serduszko