JADŁOSPIS 

 

 

J A D Ł O S P I S od  04.11 – 08.11.2019 r.

 

 

Poniedziałek 

 

Zupa krupnik, kotlet szarpany wieprzowy lub schab wieprzowy z kością panierowany, ziemniaki duszone, surówka z białej kapusty z  pestkami dyni,  sok owocowy lub woda z cytryną.

 

Wtorek

 

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, makaron, filet drobiowy w sosie z mleczka kokosowego, marchewka mini gotowana, sok owocowy lub woda z cytryną.

 

 

Środa

Rosół drobiowy z makaronem, pieczeń rzymska wieprzowa w sezamie, ziemniaki duszone, mizeria z ogórków zielonych z śmietaną i jogurtem naturalnym, woda mineralna.

 

 Czwartek  

 

Zupa grochówka, zrazy wieprzowe smażone, kopytka ziemniaczane z sosem, kapusta modra gotowana, sok owocowy lub woda mineralna z cytryną i imbirem,

 

Piątek

 

Zupa pomidorowa z  groszkiem ptysiowym, ryba miruna smażona, ziemniaki duszone, surówka z kiszonej kapusty, sok owocowy lub woda z cytryną.

 

J A D Ł O S P I S od  12.11 – 15.11.2019 r.

 

 

Poniedziałek 

 

 

 

Wtorek

 

Zupa ogórkowa, ziemniaki z twarogiem śmietaną i jogurtem naturalnym, sok owocowy lub woda z cytryną i imbirem.

 

 

Środa

Zupa jarzynowa, pulpety wieprzowo-drobiowe gotowane z sosem koperkowym, makaron razowy, sałatka z ogórków lub ogórek konserwowy, woda mineralna.

 

 Czwartek  

 

Rosół drobiowy makaronem, gulasz wieprzowy duszony, kasza wiejska z sosem, sałatka z buraków, sok owocowy lub woda mineralna z cytryną i grejpfrutem.

 

Piątek

 

Zupa marchewkowa z  mleczkiem kokosowym, ryba miruna smażona, ziemniaki duszone, surówka z kiszonej kapusty, sok owocowy lub woda z cytryną.

 

J A D Ł O S P I S od  18.11 – 22.11.2019 r.

 

 

Poniedziałek 

 

Zupa kapuśniak z włoskiej kapusty, mięso wieprzowe gotowane w sosie chrzanowym, ziemniaki, bukiet warzyw, woda z miętą  i cytryną.

 

Wtorek

 

Zupa krupnik z kaszą jaglaną, udko drobiowe duszone, ziemniaki duszone, fasolka szparagowa gotowana, sok owocowy lub woda z cytryną i imbirem.

 

 

Środa

Rosół drobiowy z  makaronem, filet drobiowy z porem w sosie kokosowym, ryż brązowy, marchewka z groszkiem gotowana, woda mineralna.

 

 Czwartek  

 

Zupa grysikowa z grzankami ziołowymi, serdelek wieprzowy w sosie pomidorowym, makaron świderki razowy, kalafior gotowany, sok owocowy lub woda mineralna z cytryną  grejpfrutem i melisą.

 

Piątek

 

Zupa z zielonej soczewicy, ryba z pieca z masłem i koperkiem, ziemniaki duszone, brukselka gotowana, sok owocowy lub woda z cytryną.