JADŁOSPIS  OD  DNIA  25.03.2018r. – 29.03.2018 r.

 

Poniedziałek

Śniadanie – kakao, herbata, chleb zwykły i razowy, bułka, masło, pasztet drobiowy, szynka gotowana, ser żółty, dżem, ogórek zielony lub konserwowy, pomidor, sałata.

Obiad –   zupa kapuśniak z białej kapusty, racuchy drożdżowe, sok owocowy lub woda z cytryną.

Podwieczorek – wafelek, owoc

Wtorek

Śniadanie –  herbata z miodem i cytryną, płatki śniadaniowe, mleko, bułka, chleb, masło, szynka gotowana, ser żółty, ogórek, pomidor, sałata.

Obiad -  zupa jarzynowa, kotlet firmowy z  żółtym serem drobiowy, ziemniaki duszone, surówka z białej kapusty, sok owocowy lub woda z cytryną.

Podwieczorek – owoc, chrupki kukurydziane

Środa

Śniadanie –herbata z miodem i cytryna, budyń śmietankowy na mleku, serdelka na gorąco, ketchup, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, ser żółty, ser kanapkowy, dżem,  ogórek zielony,  marchewka, papryka czerwona żółta, sałata.

Obiad – zupa  krupnik, ryba miruna smażona, ziemniaki duszone, surówka z kiszonej kapusty, woda

Podwieczorek –   jogurt owocowy

Czwartek

Śniadanie – herbata z miodem i cytryną, bułka, masło, płatki śniadaniowe, mleko, jajko gotowane z majonezem, szynka gotowana, dżem, pomidor, ogórek konserwowy i zielony,

Obiad – zupa serowa, makaron kolanko z sosem pomidorowo-mięsnym, sok owocowy.

Podwieczorek – pączek serduszko

Piątek  - 

Śniadanie –herbata z miodem i cytryną, kakao,  kaszka manna na mleku z sokiem, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, pasta jajeczna, jajko gotowane z majonezem, pasztet drobiowy, dżem, nutella,  pomidor, ogórek zielony.

Obiad – zupa buraczana z makaronem, ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy lub woda mineralna.

Podwieczorek – owoc, wafelek