JADŁOSPIS  OD  DNIA  13.05.2018r. – 31.05.2018 r.

 

JADŁOSPIS  OD  DNIA  13.05.2018r. – 17.05.2018 r.

Poniedziałek

Śniadanie – kakao, herbata, chleb zwykły i razowy, bułka, masło, pasztet drobiowy, szynka gotowana, ser żółty, dżem, ogórek zielony lub konserwowy, pomidor, sałata.

Obiad –   zupa pomidorowa z makaronem, naleśniki z serem,  sok owocowy lub woda z cytryną.

Podwieczorek – wafelek

Wtorek

Śniadanie –  herbata z miodem i cytryną, płatki śniadaniowe, mleko, bułka, chleb, masło, szynka gotowana, ser żółty, ogórek, pomidor, sałata.

Obiad -  zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, filet panierowany, ziemniaki duszone, surówka z marchwi,  sok owocowy lub woda z cytryną.

Podwieczorek – owoc, chrupki kukurydziane

Środa

Śniadanie –herbata z miodem i cytryna, budyń śmietankowy na mleku, serdelka na gorąco, ketchup, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, ser żółty, ser kanapkowy, dżem,  ogórek zielony,  marchewka, papryka czerwona żółta, sałata.

Obiad – rosół drobiowy z makaronem, kurczak w potrawce, ryż, marchewka z groszkiem gotowana, woda

Podwieczorek –   jogurt owocowy

Czwartek

Śniadanie – herbata z miodem i cytryną, bułka, masło, płatki śniadaniowe, mleko, jajko gotowane z majonezem, szynka gotowana, dżem, pomidor, ogórek konserwowy i zielony,

Obiad – zupa jarzynowa, kasza jęczmienna lub ziemniaki z sosem, gulasz wieprzowy smażony, surówka białej kapusty, sok owocowy.

Podwieczorek – pączek serduszko

Piątek  - 

Śniadanie –herbata z miodem i cytryną, kakao,  kaszka manna na mleku z sokiem, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, pasta jajeczna, jajko gotowane z majonezem, pasztet drobiowy, dżem, nutella,  pomidor, ogórek zielony.

Obiad – zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe z cukrem, sok owocowy lub woda mineralna.

Podwieczorek – owoc, wafelek

JADŁOSPIS  OD  DNIA  20.05.2018r. – 24.05.2018 r.

Poniedziałek

Śniadanie – kakao, herbata, chleb zwykły i razowy, bułka, masło, pasztet drobiowy, szynka gotowana, ser żółty, dżem, ogórek zielony lub konserwowy, pomidor, sałata.

Obiad –   zupa grochowa, placki ziemniaczane z cukrem, sok owocowy lub woda z cytryną.

Podwieczorek –  jogurt owocowy

Wtorek

Śniadanie –  herbata z miodem i cytryną, płatki śniadaniowe, mleko, bułka, chleb, masło, szynka gotowana, ser żółty, ogórek, pomidor, sałata.

Obiad -  zupa z fasolki szparagowej, makaron rurki z mięsem mielonym w sosie carbonale, sok owocowy lub woda z cytryną.

Podwieczorek – owoc, chrupki kukurydziane

Środa

Śniadanie –herbata z miodem i cytryna, budyń śmietankowy na mleku, serdelka na gorąco, ketchup, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, ser żółty, ser kanapkowy, dżem,  ogórek zielony,  marchewka, papryka czerwona żółta, sałata.

Obiad – zupa pomidorowa, pieczeń rzymska, ziemniaki duszone, surówka wielowarzywna, woda

Podwieczorek –   deserek montte

Czwartek

Śniadanie – herbata z miodem i cytryną, bułka, masło, płatki śniadaniowe, mleko, jajko gotowane z majonezem, szynka gotowana, dżem, pomidor, ogórek konserwowy i zielony,

Obiad – zupa kapuśniak z białej kapusty, gulasz z indyka, ryż, marchewka gotowana, sok owocowy.

Podwieczorek – pączek serduszko

Piątek  - 

Śniadanie –herbata z miodem i cytryną, kakao,  kaszka manna na mleku z sokiem, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, pasta jajeczna, jajko gotowane z majonezem, pasztet drobiowy, dżem, nutella,  pomidor, ogórek zielony.

Obiad – zupa serowa, jajko sadzone, ziemniaki duszone, sałata w śmietanie, sok owocowy lub woda mineralna.

Podwieczorek – owoc, wafelek

 

JADŁOSPIS  OD  DNIA  27.05.2018r. – 31.05.2018 r.

Poniedziałek

Śniadanie – kakao, herbata, chleb zwykły i razowy, bułka, masło, pasztet drobiowy, szynka gotowana, ser żółty, dżem, ogórek zielony lub konserwowy, pomidor, sałata.

Obiad –   zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, ziemniaki z twarogiem, sok owocowy lub woda z cytryną.

Podwieczorek –  jogurt owocowy

Wtorek

Śniadanie –  herbata z miodem i cytryną, płatki śniadaniowe, mleko, bułka, chleb, masło, szynka gotowana, ser żółty, ogórek, pomidor, sałata.

Obiad -  zupa kalafiorowa, makaron świderki z mięsem mielonym,  sok owocowy lub woda z cytryną.

Podwieczorek – owoc, chrupki kukurydziane

Środa

Śniadanie –herbata z miodem i cytryna, budyń śmietankowy na mleku, serdelka na gorąco, ketchup, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, ser żółty, ser kanapkowy, dżem,  ogórek zielony,  marchewka, papryka czerwona żółta, sałata.

Obiad – zupa rosołowa zlanymi kluskami, pyzy na parze  lub ziemniaki z sosem, karkówka smażona, surówka z białej kapusty, woda

Podwieczorek –   deserek montte

Czwartek

Śniadanie – herbata z miodem i cytryną, bułka, masło, płatki śniadaniowe, mleko, jajko gotowane z majonezem, szynka gotowana, dżem, pomidor, ogórek konserwowy i zielony,

Obiad – zupa ogórkowa, filet drobiowy panierowany, ziemniaki duszone, surówka wiosenna, sok owocowy.

Podwieczorek – pączek serduszko

Piątek  - 

Śniadanie –herbata z miodem i cytryną, kakao,  kaszka manna na mleku z sokiem, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, pasta jajeczna, jajko gotowane z majonezem, pasztet drobiowy, dżem, nutella,  pomidor, ogórek zielony.

Obiad – zupa pomidorowa, ryba smażona ziemniaki duszone, surówka z kiszonej kapusty, sok owocowy lub woda mineralna.

Podwieczorek – owoc, wafelek