J A D Ł O S P I S od  18.09.2017r – 29.09.2017 r.

 

 

JADŁOSPIS  OD  DNIA  18.09.2017 r. - 22.09.2017 r.

Poniedziałek

Śniadanie -  kakao, herbata, bułka, chleb zwykły, razowy, masło, pasztet drobiowy, szynka drobiowa gotowana, filet z makreli w sosie pomidorowym, ser żółty, papryka czerwona, rzodkiewka, sałata, ogórek zielony.

Obiad –   zupa serowa, naleśniki z serem i cukrem, sok owocowy.

Podwieczorek –   owoc

Wtorek     

Śniadanie –  herbata z miodem i cytryną, płatki śniadaniowe, mleko, bułka, chleb zwykły i razowy, masło,  szynka gotowana drobiowa, ser żółty,  paprykarz szczeciński,  ogórek konserwowy i zielony, papryka czerwona,  żółta, czerwona, pomidor, sałata, rzodkiewka.

Obiad –  zupa pomidorowa z ryzem, filet drobiowy panierowany, ziemniaki  duszone, surówka z białej kapusty, sok owocowy lub woda z miodem i cytryną.

Podwieczorek –  owoc i chrupki kukurydziane

Środa

Śniadanie – herbata z miodem i cytryna, budyń waniliowy na mleku,  serdelka na gorąco, ketchup, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, ser żółty, ser kanapkowy, dżem,  ogórek zielony,  marchewka, papryka czerwona żółta,  sałata.

Obiad –  zupa krupnik, makaron kolanko z sosem pomidorowo-mięsnym,  woda mineralna.

Podwieczorek –   kluski serowe waniliowe,

Czwartek

Śniadanie –   herbata z miodem i cytryną,  bułka, chleb zwykły i razowy, masło, płatki śniadaniowe, mleko, pasztet drobiowy, jajko gotowane z majonezem,  szynka drobiowa gotowana, sałatka jarzynowa,  pomidor, ogórek zielony i konserwowy, sałata.

Obiad –   zupa jarzynowa, kotlet firmowy z żółtym serem, ziemniaki duszone, surówka z marchwi i jabłek,   sok owocowy.

Podwieczorek –  pączek serduszko

Piątek  - 

Śniadanie – herbata z miodem i cytryną, kakao,  kaszka manna na mleku z sokiem, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, pasta jajeczna, jajko gotowane z majonezem, pasztet drobiowy, dżem,  nuttela,  pomidor, ogórek zielony , sałata.

Obiad –  zupa z kalarepy, ryba miruna smazona, ziemniaki duszone, surówka z kiszonej kapusty, sok owocowy lub woda mineralna. 

Podwieczorek –  jogurt owocowy   

 

JADŁOSPIS  OD  DNIA  25.09.2017 r. - 29.09.2017 r.

 

Poniedziałek

Śniadanie -  kakao, herbata, bułka, chleb zwykły, razowy, masło, pasztet drobiowy, szynka drobiowa gotowana, filet z makreli w sosie pomidorowym, ser żółty, papryka czerwona, rzodkiewka, sałata, ogórek zielony.

Obiad –   zupa grochówka, racuchy z cukrem, sok owocowy.

Podwieczorek –   owoc i chrupki kukurydziane

Wtorek     

Śniadanie –  herbata z miodem i cytryną, płatki śniadaniowe, mleko, bułka, chleb zwykły i razowy, masło,  szynka gotowana drobiowa, ser żółty,  paprykarz szczeciński,  ogórek konserwowy i zielony, papryka czerwona,  żółta, czerwona, pomidor, sałata, rzodkiewka.

Obiad –  rosół drobiowy, gulasz z indyka, ryż gotowany, mini marchewka gotowana,  sok owocowy lub woda z miodem i cytryną.

Podwieczorek –  pączek serduszko

Środa

Śniadanie – herbata z miodem i cytryna, budyń waniliowy na mleku,  serdelka na gorąco, ketchup, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, ser żółty, ser kanapkowy, dżem,  ogórek zielony,  marchewka, papryka czerwona żółta,  sałata.

Obiad –  zupa ogórkowa, klopsy drobiowe z żółtym serem, ziemniaki duszone, kapusta modra gotowana,  woda mineralna.

Podwieczorek –   jogurt owocowy

Czwartek

Śniadanie –   herbata z miodem i cytryną,  bułka, chleb zwykły i razowy, masło, płatki śniadaniowe, mleko, pasztet drobiowy, jajko gotowane z majonezem,  szynka drobiowa gotowana, sałatka jarzynowa,  pomidor, ogórek zielony i konserwowy, sałata.

Obiad –   zupa jarzynowa, kasza jęczmienna z sosem, gulasz wieprzowy duszony, sałatka z buraczków,   sok owocowy.

Podwieczorek –  owoc

Piątek  - 

Śniadanie – herbata z miodem i cytryną, kakao,  kaszka manna na mleku z sokiem, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, pasta jajeczna, jajko gotowane z majonezem, pasztet drobiowy, dżem,  nuttela,  pomidor, ogórek zielony , sałata.

Obiad –  zupa owocowa truskawkowa z makaronem, jajko sadzone, ziemniaki duszone, surówka z marchwi i jabłka, sok owocowy lub woda mineralna. 

Podwieczorek –  wafelek