J A D Ł O S P I S od  23.10.2017r – 17.11.2017 r.

 

 

ADŁOSPIS  OD  DNIA  06.11 – 10.11.2017 r.

 

Poniedziałek

Śniadanie -  kakao, herbata, bułka, chleb zwykły, razowy, masło, pasztet drobiowy, szynka drobiowa gotowana, filet z makreli w sosie pomidorowym, ser żółty, dżem,  papryka czerwona, marchewka, sałata, ogórek zielony.

Obiad –   zupa kapuśniak z kiszonej, racuchy z cukrem pudrem,  sok owocowy.

Podwieczorek –   jogurt owocowy

Wtorek     

Śniadanie –  herbata z miodem i cytryną, płatki śniadaniowe, mleko, bułka, chleb zwykły i razowy, masło,  szynka gotowana drobiowa, ser żółty,  paprykarz szczeciński,  ogórek konserwowy i zielony, papryka czerwona,  żółta, czerwona, pomidor, sałata, rzodkiewka.

Obiad –  zupa pomidorowa z ryżem, filet drobiowy panierowany, ziemniaki duszone, surówka z białej kapusty,sok owocowy lub woda z miodem i cytryną.

Podwieczorek –  owoc

Środa

Śniadanie – herbata z miodem i cytryna, budyń śmietankowy na mleku,  serdelka na gorąco, ketchup, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, ser żółty, ser kanapkowy, dżem,  ogórek zielony,  marchewka, papryka czerwona żółta,  sałata.

Obiad –  zupa grysikowa, karkówka wieprzowa smażona, pyzy na parze lub ziemniaki z ciemnym sosem, kapusta modra gotowana,  woda mineralna.

Podwieczorek –   kluski serowe

Czwartek

Śniadanie –   herbata z miodem i cytryną,  bułka, chleb zwykły i razowy, masło, płatki śniadaniowe, mleko, pasztet drobiowy, jajko gotowane z majonezem,  szynka drobiowa gotowana, sałatka z makaronu i szynki z jogurtem naturalnym,   pomidor, ogórek zielony i konserwowy, sałata.

Obiad –   zupa ogórkowa, pierogi leniwe z cukrem,  sok owocowy.

Podwieczorek –  owoc, chrupki kukurydziane

Piątek  - 

Śniadanie – herbata z miodem i cytryną, kakao,  kaszka manna na mleku z sokiem, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, pasta jajeczna, jajko gotowane z majonezem, pasztet drobiowy, dżem,  nuttela,  pomidor, ogórek zielony.

Obiad –  zupa jarzynowa, ryba miruna smażona, ziemniaki duszone, surówka z kiszonej kapusty,sok owocowy lub woda mineralna. 

 

JADŁOSPIS  OD  DNIA  13.11.2017 r. – 17.11.2017 r.

 

Poniedziałek

Śniadanie -  kakao, herbata, bułka, chleb zwykły, razowy, masło, pasztet drobiowy, szynka drobiowa gotowana, filet z makreli w sosie pomidorowym, ser żółty, dżem,  papryka czerwona, marchewka, sałata, ogórek zielony.

Obiad –   zupa grochówka, naleśnik z serem i cukrem,  sok owocowy.

Podwieczorek –   jogurt owocowy

Wtorek     

Śniadanie –  herbata z miodem i cytryną, płatki śniadaniowe, mleko, bułka, chleb zwykły i razowy, masło,  szynka gotowana drobiowa, ser żółty,  paprykarz szczeciński,  ogórek konserwowy, papryka czerwona,  żółta, czerwona, pomidor, sałata, rzodkiewka.

Obiad –  zupa serowa, pieczeń rzymska drobiowa, ziemniaki duszone, mizeria z ogórków,sok owocowy lub woda z miodem i cytryną.

Podwieczorek –  owoc

Środa

Śniadanie – herbata z miodem i cytryna, budyń śmietankowy na mleku,  serdelka na gorąco, ketchup, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, ser żółty, ser kanapkowy, dżem,  ogórek zielony,  marchewka, papryka czerwona żółta,  sałata.

Obiad –  zupa krupnik, makaron świderki z sosem mięsno-pomidorowym,  woda mineralna.

Podwieczorek –   kluski serowe

Czwartek

Śniadanie –   herbata z miodem i cytryną,  bułka, chleb zwykły i razowy, masło, płatki śniadaniowe, mleko, pasztet drobiowy, jajko gotowane z majonezem,  szynka drobiowa gotowana, sałatka z  pomidorów w śmietanie, ogórek zielony i konserwowy, sałata.

Obiad –   rosół drobiowy z makaronem, schab wieprzowy gotowany, ryz, marchewka gotowana,  sok owocowy.

Podwieczorek –  owoc, chrupki kukurydziane

Piątek  - 

Śniadanie – herbata z miodem i cytryną, kakao,  kaszka manna na mleku z sokiem, bułka, chleb razowy i zwykły, masło, pasta jajeczna, jajko gotowane z majonezem, pasztet drobiowy, dżem,  nuttela,  pomidor, ogórek zielony.

Obiad –  zupa owocowa truskawkowa z makaronem, jajko sadzone, kalafior gotowany,sok owocowy lub woda mineralna. 

Podwieczorek –  wafelek